Romantikk i Roma
Reise

Roma og Henriette i mitt hjerte! Romantikken blomstret i Italia.

For ca. 2 år siden var meg og min kjære Henriette på romantisk kjærestetur til Roma. Vi var der bare i 4 netter, men fikk likevel sett mye! Skulle lett ha dratt tilbake igjen, er jo så mye kultur å oppleve. Vi besøkte alle de “obligatoriske” turistdestinasjonene og severdighetene. Selvsagt er det en klisje, men er det for en grunn. Du kan ikke dra til Roma uten å besøke Fontana de Trevi, Colosseum eller spise pizza! Så vi gjorde alle tingene og mye mer! 

Colosseum i Roma

Trenger jeg egentlig å si mer enn navnet på dette amfiteateret? Et av de mest kjente byggverkene i verden, som tiltrekker seg millioner av turister år etter år. Var første gang jeg besøkte Roma, Henriette hadde allerede vært der en gang før, så hun ble automatisk eksperten. Eneste jeg sa var en must, var å se Colosseum. Det skjer ikke at jeg drar fra Roma, uten å ha sett dette mesterverket. For meg like kjent fra filmen Gladiator som fra historietimene. 

Colosseum i Roma

Det var helt vanvittig å faktisk se det kjente bygget i virkeligheten. Litt større enn operaen i Oslo for å si det sånn, men vi elsker Oslo selv om! Majestetisk og dominerende var ordene jeg tenkte. Tro meg, skal du bare være kort tid i Roma og ikke har tid til å se alt, bør dette være førsteprioritet. Er mange fine restauranter og barer i området rundt Colosseum. Vi dro på en kjempeflott restaurant og bestilte selvsagt pizza! Den smakte helt vidunderlig, med tynn og knasende bunn! Kunne ikke akkurat klage på beliggenheten heller! 

Trevifontenen, eller Fontana di Trevi 

Ja, jeg skal innrømme det, jeg hadde veldig lyst til å se Henriette posere som Anita Ekberg fra La Dolce Vita. Vasse rundt i fontenen og bare hive vannet rundt seg, men nei, det ble med en selfie. Tradisjonen tro kastet vi begge to en mynt i fontenen, over den venstre skulderen. Dette skal garantere at meg og Henriette vil vende tilbake til Roma. Ganske romantisk spør du meg! Lurer på hvor mange mennesker som gjør det samme ritualet hver år? Det må være ganske så mange! Anbefaler å dra her på dagtid. Vi besøkte området to ganger i løpet av turen, og var mye mer folkeliv og moro her på dagen, enn på kvelden. 

Trevifontenen i Roma

Katakombene i Roma

Liker du det som er  litt utenom det vanlige? Da bør katakombene være et must på checklisten din over steder å besøke i Roma. Smale underjordiske ganger, fylt opp fra gulv til tak med hodeskaller og bein. Det var litt av et syn! Vi vandret rundt der i litt over en halvtime, men det føltes som en evighet. Anbefales for alle som er fascinert av det litt mer spesielle, men ikke for de som sliter av klaustrofobi! Det føles veldig tett og trangt når du er der nede, eller kanskje det bare var meg som ble litt småredd? Jeg følte nesten som det kunne ha vært starten av en skrekkfilm hvor den kjekke unge karen overlever, sammen med hans vakre kjæreste.