Reise

Råd og tips for lange reiser – Mattias har løsningen!

For ikke lang tid siden laget Henriette en liste med tips for underholding for lange reiser. Jeg tenkte jeg ville fylle den ut litt mer. Så dette er altså mine råd og tips for underholdning når man er på reisefot. Syns Henriette dekket veldig bra over dette temaet, men her er flere tips fra meg! Noen av tipsene er ting hun glemte å skrive inn i det første innlegget, eller kanskje hun bare ikke tenkte på det selv. Det er nemlig en ting Henriette gjør hver gang vi reiser som hun unnlot å fortelle om. 

Et smart råd er å alltid ta med deg en notatbok når du reiser!

Dette er ikke bare for å underholde deg selv, men også for å skrive ned nødvendig informasjon som kan dukke opp underveis. Hva om mobilen er uten batteri og du må skrive noe ned, da er en god gammeldags notatbok greit å ha. Men jeg nevner notatbok først ettersom det var dette tipset Henriette glemte å skrive i hennes innlegg. Hun har alltid med seg en notatbok og penn. Det er ikke en reisedagbok vil jeg si, men heller en notatbok full av inspirasjon.

Hun skriver ned ting hun ser mens vi reiser, dikt hun finner opp fra situasjoner vi har opplevd og ellers tanker som dukker opp. Tror det er særlig på togturer at poeten Henriette kommer frem. Flere timer med å stirre ut på naturen som fort fyker forbi kan gjøre enhver kvinne eller mann til poet ifølge henne. 

Notatbok er et godt råd

Elsker å lese når jeg reiser

Akkurat som Henriette så elsker jeg å lese når jeg er på en lengre reise. Forskjellen er at jeg ikke har hyller fulle av bøker å velge fra som hun har. Jeg har lest flere bøker hun har anbefalt. Men et godt råd er å bare velge en tilfeldig bok før du setter deg på flyet eller toget. Dette gjør at jeg alltid velger noe nytt og spennende. På de fleste flyplasser er det en bokbutikk å finne før man går til gaten. Jeg liker å ta meg en halvtime der og bare velge den boken som skriker ut til meg.

Hvis det ikke fins en bokbutikk eller kiosk som har bøker, er det alltid interessante blader å finne. Blader jeg ellers aldri leser, bortsett fra når jeg sitter på et venterom til legen. De eneste utgavene jeg har av National Geographic er for eksempel kjøpt på flyplasser eller kiosker ved togstasjoner rundt om i landet. 

Blader er et godt råd

Råd og tips for de som elsker spill og moro!

Som Henriette nevnte så spiller vi ofte Uno når vi er på tur, men vi har som oftes også med oss andre spill. Et av de mest praktiske produktene jeg har kjøpt de siste årene er faktisk et spill som inkluderer 4 forskjellige brettspill. Spillet tar nesten ingen plass i håndbagasjen og er lett som bare det. Her kan du finne flere. På denne måten har vi ludo, sjakk, stigespillet og tre på rad med oss overalt. 

Har dere flere råd eller tips som kan hjelpe mot kjedsomhet når man reiser?