Reise

Oslo, turist i egen lille by og hva man kan oppleve

Det er en vakker og kjær hovedstad som vi bor i. Faktisk kan vi fort glemme å virkelig nyte dette stedet. Tar du noen dager per år og er virkelig turist i din egen by? Vi tar dere med rundt omkring i Oslo for en skikkelig koselig dag!

Ta en hel feriedag i Oslo er virkelig verdt en god fest

Faktisk er det ikke enkelt å ta en hel feriedag i egen by. Vi bør virkelig nyte dagene og skape en skikkelig fest. Vi vet ikke hvordan det er med dere, men når vi har en fridag vil vi gjerne bruke tiden til å gjøremål – gå i banken, fikse papirer, vaske klær og lignende kjedelige ting. 

Akkurat derfor passer vi på å sette av en helt spesiell dag der vi kan virkelig nyte vår egen fine og vakre by, Oslo.

Oslo, en vakker hovedstad som vi kan nyte som ekte turister

Fridagen begynner endelig og vi kan starte morgenen som ekte turister

Selve dagen starter med et skikkelig koselig kafébesøk til Evita Kaffebar på Grønland. Her bestiller Mattias en svart kaffe med en Croissant og jeg en stor kaffe latte og en liten bit Scones. Det hele kostet litt over hundrelappen. 

Videre tok vi t-banen helt opp til siste stoppet av Frognerseteren. Det er lenge siden vi har vært der, og det er ikke alle som vet at man kan få den absolutt beste utsikten over hele Oslofjorden. Noen velger å ta en liten matbit på restauranter der oppe, men vi hadde akkurat spist frokost, så vi tuslet nedover mot t-bane stoppet Holmenkollen og tok banen derfra og ned til Majorstuen.

Når vi snakker nå om turer, så har vi faktisk noen spennende reisetips som kan hjelpe.

Ettermiddagen i Oslo fortsetter som en glad turist i egen by

Som en glad turist i egen by i Oslo fortsetter vi ettermiddagen med masse energi. 

På Majorstuen skulle vi nemlig ta en tur i Frognerparken siden det var evighet siden vi var der. Faktisk ble vi litt sultne på veien ned fra Holmenkollen, så vi gikk innom ICA for å shoppe litt snacks slik at vi tok en herlig piknik i Vigelandsparken. Vi koste oss skikkelig i parken og så alle de smilende endene som løp rundt og koselige familien som lekte i gresset.

Kvelden i Oslo gikk forbi Akerbrygge, rådhuset og mot operaen

Etter en lang tid med hygge og hvile i parken tok vi trikken til Akerbrygge. Vi gikk derfra, forbi rådhuset og nedover mot operaen. Gåturen tok kanskje totalt 20 minutter. Vi tok det med ro mens vi så på alle plakater og alt som fantes rundt rådhuset. Det er en virkelig kulturell by vi bor i!

Opera-bygget er veldig spesielt. Selve området på Bjørvika skiller seg litt ut fra resten av kulturen i området. Likevel gir den et vakkert preg og skaper en innovativ look for hele hovedstaden.

Besøke byen andre dager i året og passe på å nyte tiden godt

Faktisk kan man besøke denne vakre byen flere ganger i løpet av året, så lenge man passer på å nyte hvert eneste minutt!


I blant er det spesielle attraksjoner eller aktiviteter i byen, disse kan man holde oversikt over og man kan tilpasse feriedagene etter disse. For tips om dette kan dere besøke denne hjemmesiden.