Kristiansand om sommeren
Reise

Kristiansand er mer enn bare en flott sommerby!

Jeg er så heldig å ha familie som bor i Kristiansand. Meg og Henriette var på besøk hos dem for litt over et år siden. Var utrolig gøy å se alle igjen. Det er deilig å komme seg ut av Oslo av og til, og er ikke akkurat lange turen unna til Kristiansand. Eller, vi tok buss da, så det tar jo faktisk over fem timer. Men ellers kan du komme deg fra Oslo til Kristiansand på under en time med fly. Vi var der i juni, så rett før sommeren virkelig tar av. Tur i Dyreparken ble det også, sammen med en hel gjeng blide sørlendinger. 

Dyreparken i Kristiansand

Jeg hadde ikke besøkt Dyreparken i Kristiansand siden jeg var en liten gutt. Dyreparken hadde endret seg mye fra den gang, for å si det slik! Når jeg var der som barn var dyrene den største attraksjonen, det er de nok enda. Men nå er det en park full av alt! Ikke bare har de fantastiske områder for dyr som sjiraffer, løver, geparder, tiger, sebra og mange andre. Nå finns det også badeland, kutoppen og hakkebakkeskogen. Må jo ha en uke for å oppleve alt. Jeg skulle ønske vi fikk sett Kaptein Sabeltann, men det får bli til neste gang! Hvis jeg ikke kan få dratt til en av mine drømmedestinasjoner snart, blir det nok heller en tur sørover i Norge igjen! 

Her kommer Julius som alle kan se! 

Julius kom frem mens vi var der med familien min. Til særlig stor glede for barna som var med oss. (Og meg, må jeg innrømme.) Han vandret karslig rundt om i inneområdet sjimpansene har. Han er selvsagt sjefen over sjimpanseflokken som er der, fikk vi beskjed om. Ikke akkurat sjokkerende. Han er jo bare kjempe kul! Sjimpanser er jo også den dyrearten som vi folk har mest til felles med. Det kommer veldig tydelig frem når man har muligheten til å se dem så nært som i Dyreparken. 

Kristiansand har en berømt sjimpanse

Koselig gåtur i Markens gate. 

Markens gate, eller “Markens” som de lokale sier, er hovedgaten i sentrum av Kristiansand. Vi var utrolig heldige med været når vi var på besøk. Så det var deilig å vandre rundt i sentrum, shoppe litt og kjøpe is. Markens gate har butikker på hver side, så masse muligheter for shopping. Når jeg vandret rundt i solen var det lett å forstå hvorfor Kristiansand regnes som sommerbyen i Norge. 

Spiste reker i Kristiansand

Reker på fiskebrygga i Kristiansand.

Vi tok alle på oss finstasen en av de siste dagene vi var i Kristiansand. Hadde reservert et bord på fiskebrygga. Mer stereotypisk norsk sommer skal du lete lenge etter! Båter, hav og helt fersk fisk og reker. Kunne ikke bli bedre. Eller jo, det ble det, når jeg fikk en halvliter CB i hånden. Det er noe utrolig sjarmerende med å sitte ved sin kjære og spise ferske reker. Solen skinner og alle virker glade og lykkelige. Hvis du skal en tur til Kristiansand, anbefaler jeg alle å stoppe innom fiskebrygga. Beste sjømaten jeg noensinne har hatt. Smakte så ferskt at jeg nesten kunne ha tatt fisken opp fra havet selv.