Mine beste reisetips for Berlin!
Reise

Berlin er storbyen for meg! Har lyst til å reise der med Mattias.

Jeg har så lyst til å besøke Berlin sammen med Mattias, han har nemlig aldri vært i Tyskland! Jeg har alltid vært veldig glad i å besøke storbyer, og Berlin var ingen unntak. Jeg var der et par år siden sammen med familien min. Så mye å oppleve og se! Når jeg var der ønsket jeg bare at ferien skulle vare lengre. Altså, hvem ønsker ikke det? Men var ikke bare fordi jeg var på ferie, men også fordi jeg følte jeg dro hjem uten å få sett alt jeg ønsker! Så min store plan, når vi får muligheten til å reise igjen, er å dra med meg Mattias og oppleve alt Berlin har å tilby! Her en mine favoritter fra når jeg besøkte Tyskland og Berlin. 

Checkpoint Charlie

En av de mest berømte grenseovergangene i verden, og et kjent symbol fra den kalde krigen. 

Checkpoint Charlie var tidligere grenseovergangen mellom Vest og Øst Berlin. Nå derimot, er det en av de største turistdestinasjonene i Tyskland. Når jeg var her tok jeg så mange bilder. Føles nesten litt rart å ta en selfie eller et nytt bilde til Instagram på et så historisk landemerke. 

Viste du forresten hvorfor grenseovergangen heter Checkpoint Charlie? Det er den fjerde grenseovergangen som var der, var også Alpha og Bravo. Charlie er måten man sier C på med et militært fonetisk alfabet. Syns det var en interessant fun fact å lære! 

Husker at etter vi besøkte Checkpoint Charlie dro vi til et område full av restauranter. Hvis kulturen og arkitekturen ikke er nok for at du vil besøke Berlin, så må maten være nok! Jeg spiste så mye, må nok ha gått opp et par kilo, men det var så verdt det! Gleder meg til Mattias får smakt bratwurst eller en av de andre gode pølsene Tyskland er kjent for. Vedder på at det blir like romantisk som når vi var i Roma

Bratwurst fra Berlin

Schloss Charlottenburg, bare 20 minutter fra sentrum av Berlin.

Dette slottet er det perfekte stedet å besøke om du ønsker å føle deg som en dronning! 

Jeg følte meg hvertfall som kongelig for en dag når jeg vandret rundt i de nydelige hagene som ligger rundt slottet. Slottsparken er åpen for alle om om du er heldig så skinner solen like mye som når jeg besøkte. Jeg husker det føltes som vi hadde reist tilbake i tid. Slottet ligger bare ca 20 minutter vekke fra sentrum av Berlin, men du føler deg langt vekke. Skulle ønske jeg hadde en så flott park å gå tur i hver dag. Det var helt eventyrlig. 

Brandenburger Tor i Berlin

Brandenburger Tor i Berlin

Du kan ikke dra fra Berlin før du har besøkt denne byporten. Synonymt med Berlin er Brandenburger Tor, byporten som har vært der i over 250 år. Tidligere var den et symbol for adskillelsen som eksisterte under den kalde krigen, men nå er porten et symbol for fred og fellesskap. Et fantastisk sted å besøke. 

Lengter etter å reise igjen!

Har så mange andre steder jeg har lyst til å oppleve i Berlin. Har dere noen forslag? Hva bør Mattias og meg se når vi reiser til Tyskland? Mens vi venter får jeg heller øve meg på å lage Bratwurst til Mattias. Eller når jeg tenker over det, er nok smartere å vente til vi kommer til Tyskland.