Mine minner fra Irland
Reise

Irland har gitt meg minner jeg vil sette pris på for livet

Jeg har vært tre ganger i Irland nå, og jeg får ikke nok. Hjelper at det ikke er for lang unna med fly. Jeg har vært der sammen med venner, familie og med Henriette. Uansett hvem du reiser med, vil du finne en hel masse å finne på! Som alle andre steder i verden, vil reisen være helt forskjellig om du drar til storbyer som Dublin og Cork i forhold til småsteder. Her er noen av mine favoritt opplevelser fra Irland

Familieferie til Irland og Cliffs of Moher

Da jeg var 14 år dro meg og hele familien til Irland, vi landet i Cork og dro til et sted like ved havet. Er ganske mange år siden nå, så akkurat hvor har jeg dessverre glemt. Kanskje jeg får ta en telefonsamtale med faren min i dag og mimre litt!

Det jeg derimot husker svært godt, er at vi besøkte Cliffs of Moher. Et at de mest majestetiske syn jeg noensinne har sett, eneste som kommer nært var når jeg var i Roma og besøkte Colosseum. Svære klipper som vil få selv den modigste til å få høydeskrekk. Men det er så verdt frykten, for utsikten er ikke sammenlignbar. Hvis du er modig nok til å se ned, vil du se at havet slår hardt inn mot klippene, likevel var det surfere som våget å ta brettet med seg ut for å ri bølgene. Jeg har så lyst til å ta Henriette med her, for et vakkert sted! 

Cliffs of Moher i Irland

 

Besøk Dublin for en god fest!

Andre gang jeg var i Irland var med en gjeng kompiser og vi dro til hovedstaden Dublin. Utrolig flott by men nesten like dyr som Norge! Jeg har sjeldent sett en by med så mye fest og liv som Dublin. Var der en hel uke, kom hjem sliten og fattig men full av gode minner. Da vi var der møtte vi faktisk en annen guttegjeng fra England som var på feire i nabolandet. Vi endte opp med å bli ganske så glade utover kvelden, og det ble hvertfall en 2-3 forskjellige drikkeleker. Morsomste er at så mange år senere får jeg fremdeles en gratulasjonsmelding tikkende inn fra den gjengen på Facebook hvert år på bursdagen min. Det kaller jeg å skape minner for livet!

Drikk Guinness i Irland

Irland og Dublin kan også by på romantikk! 

Selv om det var gøy å dra på guttetur til Dublin, var det selvsagt bedre å ta med min kjære. Vi hadde en liten weekend getaway til Dublin for 2 år siden. Vi var der mer for å slappe av, enn for å oppdage. Derfor reiste vi ikke rundt mye, vi ble i nærheten av hotellet og koste oss som bare det. Fant en ny favoritt restaurant og oppdaget at jeg har en kjæreste som elsker Guinness. Shopping ble det også mye av, og var hvertfall to poser fra Primark som fylte opp kofferten på veien hjem. 

Når jeg får muligheten vil jeg tilbake! 

Føler jeg sier det om nesten alle land jeg har besøkt, men det er sant. Irland er så nært og er derfor et perfekt reisemål for en helgetur. Tror det er umulig å ikke kose seg på tur til Irland, og når jeg leser artikler som dette får jeg bare mer lyst til å dra. Hvilke andre steder bør vi besøke? Har dere noen reisetips?