Reise

Backpacking – kunsten å pakke lett

Har du noen gang vært på en reise hvor du innser at du har pakket alt for mye? For noen år siden dro jeg på backpacking da jeg hadde friår mellom studiene. Dette var før jeg møtte min vakre Henriette. Jeg drømmer om å ta henne med tilbake til Thailand på backpacking en dag for å vise henne de hvite strendene og de vennlige menneskene. Jeg vil gjerne dele min opplevelse med dere for å inspirere andre til å reise lett. Jeg lover at følelsen av frihet vil være verdt det!

Det viktigste når det kommer til backpacking: en god reisesekk

Så du har bestemt deg for å legge ut på en episk reise, men er usikker på hvor du skal begynne planleggingen. Jeg har jo allerede gitt dere noen gode reise- og pakketips her, men hvis du skal på backpacking er det andre regler som gjelder.

Størrelse og utforming

Jeg anbefaler å velge en reisesekk med en størrelse på mellom 30-40 liter. Da får du med deg alt det viktigste, men det vil ikke være plass til å overpakke. For hvem vil vel drasse rundt på en enorm sekk i varmen? Fokuset skal jo være på nye eventyr og gode opplevelser. Når du velger en sekk til backpacking så anbefaler jeg at du vurderer en sekk som kan åpnes helt opp som en koffert. Det er skikkelig trasig når du står der å skal dusje på et litt slitent hostell, og så oppdager du at flipflopene ligger helt i bunnen av sekken. Hvis sekken kan åpnes opp hele veien så får du fort tak i det du trenger.

Den beste sekken til backpacking

Pakkeposer

Dere har jo allerede fått et godt tips av meg i det andre reisetipsinnlegget, nemlig å rulle plaggene slik at de ikke skal ta opp for mye plass. Når du er på backpacking har du enda mindre plass enn normalt, og du vil jo ha med deg alle favorittplaggene dine. Pakkeposer gjør det enkelt å organisere plaggene dine i sekken. Du kan for eksempel ha overdeler i én pose og underdeler i en annen. Et annet smart alternativ er å bruke én til rene klær og den andre til skittentøy. Jeg kjøpte mine pakkeposer fra Chillout Travel Store.

Fordelene med lite bagasje på backpacking

Det er mange fordeler ved å reise lett. De fleste har nok opplevd å stå på flyplassen og vente spent på at bagasjen skal komme. Du venter og venter, det står at siste koffert er på bagasjebåndet, men sekken din er selvfølgelig ikke der. Det siste du ønsker når du er på tur er at tingene dine blir borte. Det er irriterende å måtte kjøpe alt nytt mens du venter på at sekken din skal dukke opp. Backpacking uten stress er jo absolutt å foretrekke. Du har jo ikke tid til å vente når du skal ut å utforske!

Backpacking i Thailand

Den andre store fordelen er at du trenger ikke å bli bundet av tingene tine. Når du går av toget eller bussen med en lett sekk på ryggen kan du starte eventyret umiddelbart. Du trenger ikke å gå glipp av en eneste severdighet eller ny matopplevelse fordi du måtte finne hostellet ditt for å legge fra deg bagasjen først. 

Jeg håper disse tipsene kommer til nytte når det er på tide å planlegge ditt neste eventyr!